Ellemieke Vermolen
Ellemieke Elisabeth Catherina Vermolen (Hellevoetsluis, 13 oktober 1976) is een Nederlands fotomodel, actrice en presentatrice die bekend is geworden door haar rol als Bo Donkers in de televisieserie Goudkust. Tot augustus 2011 presenteerde ze het overzichtsprogramma De 25, huizenjacht en shownieuws op SBS 6.

Ellemieke VermolenLevensloop
Ellemieke Vermolen behaalde het mavo-diploma en deed drie jaar lang een opleiding bij Schoevers. Zij deed al een aantal jaren modellenwerk voordat zij ook de stap naar de televisie deed. Ze was een jaar lang het gezicht van het surf merk O’Neill en via reclamespotjes van onder andere C&A en Amstel die zij als model bemachtigde kwam ze in contact met Joop van den Ende. Joop van den Ende nodigde haar uit om assistente te worden in het Millenniumspel op RTL 4. Ze kreeg een contract voor 4 jaar bij RTL

Van september 2002 tot en met maart 2003 presenteerde Ellemieke het spelprogramma Puzzeltijd voor RTL 4. Haar presentatietalent viel SBS 6 op en eind maart stapte ze op bij RTL. Bij SBS presenteerde ze Klussen en Wonen, Exclusief en Mama, ik heb je huis verbouwd. Daarna volgde tv-klussen als Shownieuws en Huizenjacht. In 2005 werd ze door het magazine FHM verkozen tot meest sexy vrouw van Nederland.

Ze deed in 2006 als deelneemster mee aan het televisieprogramma Sterren dansen op het ijs met Nicholas Keagan als professioneel schaatspartner, waar ze in de skate-off met Hein Vergeer (oud-schaatskampioen) op 30 september werd uitgeschakeld. Ze werd uiteindelijk vijfde. In 2007 nam ze een nummer op met Gerard Joling, getiteld Liefde.

In 2008 maakte Ellemieke samen met haar broer Jeremy het kookboek “zus&zo”. Hier door kwam er een programma voor de twee ” de verrassingschef” voor sbs 6. Het koken zit Ellemieke in het bloed. Ze groeide op tussen de potten en de pannen. Haar ouders hadden verschillende horeca ondernemingen. Ook haar broer heeft al jaren een eigen restaurant in Roosendaal. Sins 2008 is ze getrouwd met drie sterren chef Sergio Herman met wie ze twee zoontjes heeft, Noah ( 4) en Zenna (2) .

Ellemieke is iemand die gezond en bewust in het leven staat en daardoor haar passie voor gezond koken heeft ontwikkeld. Ook haar gezinsleven heeft haar veel geleerd over hoe je kinderen gezond kunt leren eten. 

 

In september 2013 is ze gestart ze met de opleiding voor natuurvoedingsconsulent.