Blueberry bananenbrood

Blueberry muffins, ik ben er gek op! Heerlijk als ontbijt met een kopje koffie of thee maar ja echt gezond zijn ze niet, mits je ze zelf maakt natuurlijk! Dit bananenbrood is suiker en glutenvrij en komt toch wel heel dicht in de buurt van de Amerikaanse, blueberry muffin.

NJAM NJAM……….

Wat heb je nodig:

100 g amandelmeel
100 g kokosmeel of havermeel
30 g xylitol
3 rijpe bananen
1 theelepel wijnsteenpoeder
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels chiazaad ( deze heb ik eerst geweekt in 8 eetlepels water)
2 eieren
handje walnoten of gemengde noten
1 theelepel kaneel
snufje himalayazout
handje blauwbessen

bereiding:


Prak de bananen fijn in een grote kom en doe er alle overige ingrediënten bij.
Meng alles goed door elkaar.
Vet een cake vorm in met kokosvet en doe er het beslag in. Bak de cake voor ongeveer 40 min. op 180 graden in de oven.
Laat goed afkoelen. Je kunt er eventueel nog wat gekruimelde noten overdoen.

ENJOY…….

Write us your thoughts about this post. Be kind & Play nice.
 1. Lizzy says:

  Vanmiddag deze cake gemaakt en hij is heerlijk! Mijn cake is alleen binnenin ook bruin van kleur?..

  Beantwoorden
 2. Myrreke says:

  Hoi, omdat ik voor mijn lever zuiverend dieet geen banaan mag eten heb ik ze vervangen door appel. Ook lekker!

  Beantwoorden
 3. Barbara says:

  Nou ik heb al een heleboel verschillende bananenbroden gebakken maar jeeeeeetje wat is deze lekker zeg !! Met stip op NR 1 !! Fantastisch ! Het lijkt wel een beetje op ontbijtkoek . Heerlijk luchtig en smaakvol . Mijn dank is groot ! 🙂

  Beantwoorden
  • Barbara says:

   Mijn reactie sloeg op het recept dat hier eerst stond, namelijk bananenbrood met gojibessen. Dus eigenlijk klopt het nu niet meer . Echt heel erg jammer dat dat recept weg is en is vervangen door deze 🙁 (dit recept is ongetwijfeld ook lekker maar ik was verzot op die andere) .
   p.s. In je tekst staat ‘mits je het zelf maakt’ maar uit de context maak ik op dat je “tenzij” bedoelt i.p.v. “mits” .

   Beantwoorden
 4. Danique says:

  Gister gemaakt, hij is heerlijk! Hoe kan je de cake het beste bewaren? In de koelkast? Weet niet of ik hem lang kan bewaren omdat m’n vriend hem ook erg lekker vindt haha!

  Beantwoorden
 5. Barbara says:

  Hallo Ellemieke ,

  Voorheen stond op deze plek op je website het recept voor gojibessen-bananenbrood . Die vond ik echt fantastisch (vandaar mijn eerdere reactie hier)! Maar ik zie dat je het recept hebt vervangen door bovenstaand blauwe bessen brood . Vast ook heerlijk maar heb je ergens anders op je website nog het recept van het goji-brood ? Ik kan hem niet meer vinden 🙁

  Groetjes Barbara

  Beantwoorden
 6. EnuJu says:

  I secehard a bunch of sites and this was the best.

  Beantwoorden
 7. Suzanne says:

  Zojuist het brood gemaakt, maar het is heel droog 🙁 ik heb alle stappen netjes gevolgd, maar het werd geen beslag, meer een soort deeg. Wat kan ik verkeerd hebben gedaan?

  Beantwoorden